nutritie

Nu-ți trebuie ingrediente scumpe să faci o mâncare bună

Să știi ce cauți e primul pas către o mâncare bună.

De exemplu, cum ai descrie rolul grăsimii la o friptură? Multora nu le place grăsimea, dar grăsimea nu e neapărat ceva rău. Oferă aromă mâncării. Când alegem o bucată de carne trebuie să fie suficientă grăsime, atât cât să ai aromă.

Ajută procesul de gătit.

Dar nici să nu mănânci o bucată mare de grăsime.

Trebuie să cumperi vizual.

Dacă ceva nu arată bine, probabil că nu va avea gust bun.

Nu contează dacă gătești pe un aragaz, foc deschis sau aparat de gătit… obiectivul e același: să aplici nivelul corect de căldură pentru ca suprafața și interiorul mâncării să se gătească în același timp.

Gătitul nu începe când dai drumul la cuptor, ci mult mai devreme.

Dacă este congelată, carnea trebuie adusă la temperatura camerei. Trebuie scoasă din frigider și lăsată pe blat o oră sau mai mult, în funcție de mărime.

PERFECT CRUDĂ

Dacă din frigider e pusă direct în cuptor, nu se coace egal, iar pielea se rupe, exteriorul se arde și se usucă înainte să se gătească în interior.

Cuptorul e o formă de căldură surprinzător de inexactă. Am fost învățați că gătitul la cuptor e foarte exact, întorci un buton și îl programezi, scăpând de griji, dar e cât de poate de fals. Deci, folosiți-vă simțurile. Deschideți, verificați, priviți, mirosiți, atingeți. Toate astea sunt indicii care vă ajută să învățați să gătiți.

Cel mai bine cheltuit ban pentru a face o diferență în gătitul acasă e pe un mănunchi de ierburi. Busuiocul, coriandrul, pătrunjelul, rozmarinul nu ar trebui să lipsească din casa oricărei gospodine. Dacă vreți să dureze, puteți tăia puțin capetele și le puteți pune într-un pahar cu apă în frigider.

Citește și:  Cum stii care e parmezanul autentic, Parmigiano Reggiano?

Dacă aveți grijă de ele, țin o săptămână.

Dacă ne obișnuim să gătim broccoli, conopidă, spanac și morcovi, e un pas bun în a deveni un bucătar bun. Dacă faceți ca legumele obișnuite să fie gustoase, puteți face orice.

Dacă vă uitați la partea inferioară a tulpinii veți afla când a fost cules, cu câte zile în urmă. Când începe să fie galbenă sau maronie, nu mai e proaspăt.

Înainte să ne apucăm de gătit, o alegere importantă e între utilizarea unei forme de căldură intense sau blânde.

Căldura intensă rumenește mâncarea. Oferă suprafețe crocante și interioare fragede.

Căldura blândă folosește timpul și lichidul să transforme ingrediente tari, uscate în unele fragede și zemoase.

Oricine poate învăța să gătească și să o facă bine. Utilizați sarea, grăsimile, acidul și căldura să vă ghideze către mâncarea bună.

Și dacă, din orice motiv, mâncarea nu iese bine, e în regulă.

Puteți încerca iar mâine 🙂

Related posts

Aspartamul, otrava dulce

redactia

Cum stii care e parmezanul autentic, Parmigiano Reggiano?

redactia
Se încarcă....

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close