nutritie

Cum stii care e parmezanul autentic, Parmigiano Reggiano?

Esti mare fan al branzeturilor? Atunci sigur apreciezi parmezanul si l-ai vrea in fiecare preparat, chit ca doar razi putin deasupra, pentru aroma. Totodata, probabil stii si ca specialitatile maturate au preturi piperate si nu sunt tocmai accesibile. Daca tot dai banii, n-ai vrea sa stii ca iei ce e mai bun? Dar cum stii care e parmezanul autentic?

De multe ori, cand vrei sa cumperi parmezan, te poti insela, cumparand imitatii sau branzeturi similare. Nu vei intalni denumirea de “parmezan” asociata cu aceste branzeturi, insa intreaga prezentare imita parmezanul si te poate induce usor in eroare. Un exemplu de denumire pe care l-ar putea purta un astfel de produs este “branza tare” sau “specialitate branza tare”.

Un alt produs foarte similar parmezanului este Grana Padano, o marca inregistrata foarte populara, adesea mai putin maturata si cu o aroma mai slaba decat Parmigiano Reggiano (parmezanul autentic).

Si Pecorino este un branzet similar cu parmezanul, are o aroma similara insa, la fel ca Grana Padano, Pecorino este mai putin maturat.

Cum identifici parmezanul autentic

Cel mai sigur mod de a stii ca branza pe care o cumperi este cu adevarat parmezan este sa verifici partea exterioara a triunghiului. Aceasta trebuie sa aiba un strat de ceara, in care sa fie destul de clar stantat “Parmigiano Reggiano”.

Daca produsul pe care vrei sa-l cumperi are acest marcaj, poti fi sigur ca este autentic, deoarece marca inregistrata nu permite folosirea denumirii de producatori care nu prepara branza dupa reteta consacrata. Evita parmezanul ras, deoarece nu doar ca nu poti fi sigur de autenticitatea acestuia, dar odata ras, i se si diminueaza din aroma si prospetime.

Citește și:  Nu-ți trebuie ingrediente scumpe să faci o mâncare bună

Un preparat va fi mereu mai gustos daca ii adaugi parmezan proaspat ras.

Cum identifici cea mai buna bucata de parmezan

Chiar si mai multe bucati de Parmigiano Reggiano pot fi diferite intre ele, iar maturarea joaca un rol important in clasificarea lor. Astfel, incearca sa alegi o bucata de parmezan cu cat mai multe cristale albe pe suprafata lui, caci acesta este mai maturat, deci mai aromat si mai sfaramicios, exact cum iti doresti sa fie parmezanul.

Related posts

Nu-ți trebuie ingrediente scumpe să faci o mâncare bună

redactia

Aspartamul, otrava dulce

redactia
Se încarcă....

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close