chiftelute cu spanac
retete

Chifteluțe cu spanac și usturoi

Rețeta de chifteluțe cu spanac și usturoi este o alegere înțeleaptă. Pot fi servite ca aperitiv sau ca parte dintr-un fel principal.

Ușor de preparat și gustoase, chifteluțele cu spanac și usturoi nu vor rezista prea mult în farfurie.

Chifteluțe cu spanac și usturoi

Chifteluțe cu spanac și usturoi Chifteluțe cu spanac și usturoi Printează rețeta
Porții: 3-4 Timp de preparare: Timp de coacere:
Factori nutriționali Calorii Grăsimi
Calificativ 5.0/5
( 2 voturi )

Ingrediente

  • 200 g de spanac proaspăt sau congelat
  • 4 cartofi mari
  • 50 g parmezan
  • 2 bucăți de ceapa verde
  • 2 căței de usturoi
  • Mărar sau pătrunjel - în funcție de preferințe
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit
  • 1 ou

Instrucțiuni

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă fiartă cu sare. Cu ajutorul unei scobitori, cartofii pot fi verificați dacă sunt bine fierți. Dacă scobitoarea intră ușor în cartofi și iese curată afară, înseamnă că sunt fierți perfect. Se scot cartofii pe un vas, unde sunt lăsați să se răcească puțin, se curăță de coajă, iar apoi se zdrobesc la fel ca pentru piure.

Spanacul, dacă este proaspăt, se spală, iar dacă se folosește spanac congelat, se lasă la dezghețat,apoi se fierbe în apă cu sare după gust timp de 5 minute.

Se scurge spanacul de apă și se toacă mărunt.

La fel se toacă mărunt și ceapa verde, cățeii de usturoi și pătrunjelul sau mărarul. Apoi se rade parmezanul și se amestecă toate ingredientele într-un vas, iar pentru consistență se adaugă un ou ca sa se lege compoziția.

Din aceasta compoziție se formează biluțe care vor fi puse la prăjit într-o tigaie, în uleiul încins în prealabil.

Notă

Dacă nu dorești să mănânci prăjeli sau ești la dietă, în loc de a prăji biluțele la tigaie, poți să introduci chifteluțele la cuptor timp de 20-30 de minute pana când cartoful prinde o culoare arămie.

Se încarcă....

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close