lifestyle nutritie

Aspartamul, otrava dulce

Studiile din revista medicală „New England Journal of Medicine”, arată un trend crescător în incidența tulburărilor neurologice în ultimii ani.

Tehnologia pe care o avem și privitul la creier s-au schimbat dramatic, dar creșterea numărului de tumori ale creierului, nu are nici o legătură cu abilitățile noastre de a vedea aceste lucruri… așa cum s-a văzut.

Și studiul a arătat că este o adevărată creștere a numărului de tumori ale creierului.

Asta nu are nici o legătură cu îmbunătățirile tehnologiei.

Institutul Național al Cancerului a înregistrat o creștere impresionantă a incidenței cazurilor de cancer la creier în faza primară începând cu anul 1985 și posibil chiar 1984. Dr. H. J. Roberts, director al institutului pentru cercetări medicale din Palm Beach, a găsit această tendință deosebit de îngrijorătoare.

În acel timp, când tendința aceea era atribuită doar introducerii unor proceduri de diagnosticare şi scanare mai inovative, Roberts a observat o serie de nepotriviri.

Prima: dispozitive adecvate de scanare a creierului erau disponibile peste tot cu cel puțin 10 ani înaintea acestui raport.

A doua: erau pur și simplu mai mulți oameni afectați de cancer la creier. Starea lor nu avea legătură cu felul în care erau diagnosticați sau cu diferite feluri de clasificare a bolilor.

A treia: între anii 1983 și 1987, incidențe ale altor forme de cancer în afară de creier, au rămas aceleași și în unele cazuri au scăzut. De ce au crescut așa mult cazurile de cancer la creier și afecțiuni ale creierului, din 1984?

Am găsit un studiu publicat de un cunoscut neurolog, doctor în medicină John Olney. El a sugerat un probabil vinovat.

În 1983, populația Statelor Unite a început să ingereze cantități semnificative ale unei substanțe care nu a mai fost utilizată până atunci pentru consumul uman. Îndulcitorul artificial aspartam, a fost prezentat rapid consumatorilor.

În anul 1984, aproximativ 3,13 tone de aspartam, a fost consumat de americani. Această cantitate s-a dublat în anul următor şi a continuat să crească în anii ’90.

A fost total introdus în consum, prin… iulie spre august 1983, șase luni mai târziu, prin 1984, rata tumorilor la creier a crescut deja cu 10% în Statele Unite.

Citește și:  Cum poți scăpa ușor de coșuri cu doar o singură pastilă

Rata Diabetului a crescut cu 30% și incidența Limfomei Cerebrale (un foarte agresiv și neobișnuit tip de tumoră cerebrală), a crescut cu 60%.

Enormitatea problemei e indicată de faptul că începând din 1988, în propria sa publicație, 80% din reclamațiile în legătură cu hrana şi aditivii, care au fost voluntare ale FDA (Administrația Alimentelor şi Medicamentelor), înțelegeți că nu au fost obligați să le analizeze, sunt în legătură cu produse cu aspartam.

Peste 80%!

Unele persoane pot fi expuse pentru prima oară și pot avea reacții alergice sau dureri de cap teribile etc, admițând că nu au fost expuse la el înainte. Dar pe de altă parte, oamenii care au avut pe termen lung o expunere a corpului la mari doze ale componentelor aspartamului, asta intră în domeniul toxicităţii.

Înţeleg că este această variabilitate în sensibilitatea oamenilor la toxine.

Uni oameni pot să simtă orice, chiar dacă e foarte puțin. Majoritatea oamenilor vor avea unul dintr-un număr de simptome. Pentru că știm că aspartamul, pentru că este o otravă, va afecta sinteza proteinelor. Pentru că afectează felul cum operează sinapsele în creier şi pentru că afectează ADN-ul, poate afecta numeroase organe, încât poți avea simptome numeroase, care par a fi interconectate.
Dar privind la lista simptomelor supusă investigației FDA, vedem că cele mai multe sunt neurologice sau în vreun fel conectate cu sistemul nervos. Deci, sistemul nervos pare a fi una din zonele cele mai afectate. Și vedem oameni care au dificultăți cu gândirea. Ei se simt ca și când ar merge prin nor sau prin ceață.

Chiar simptomele pe care le poate avea cineva sunt foarte diferite, tot felul de simptome pot apare la aspartam.

Adică clar… trebuie să privești puțin la structura chimică, nu voi intra în detalii tehnice, dar e clar că are un impact asupra a ceea ce numim amine biogenice, acestea sunt… neuro transmițătoarele din creier: norepinefrina, serotonina. Știm că atunci când iei mult aspartam împreună cu carbohidrați, îţi va scădea disponibilitatea de triptofan, care este materialul de construcție pentru serotonină.
Recent, mass-media a acordat multă atenție serotoninei, ca un foarte, foarte important neurotransmițător, e important în reglarea dispoziției și într-o varietate de funcții.

Citește și:  O studentă nu a mai folosit șampon de doi ani. Cum îi arată părul acum...

Aspartamul este un îndulcitor artificial, un aditiv şi este un chimical. Nu e un produs natural. E un chimical. Molecula e făcută din trei componente. Două dintre ele sunt aminoacizi, așa numitele materiale de construcție pentru proteine. Una se numește fenilalanină, care este cam 50% din moleculă, iar cealaltă este acid aspartic, care este cam 40%. Celelalte 10% este așa numitul Metil Ester, care de îndată ce este înghițit devine alcool metilic liber, metanol, care este o otravă.

O otravă adevărată!

CE ȘTIM NOI?

În prezent, din câte știu, nu sunt dovezi că aspartamul, în cantitate mare, are un efect semnificativ asupra chimiei creierului.

Acid aspartic, fenilalanină, metanol, formaldehidă și acid formic.

Toate aceste componente separate, sunt eliberate în circuitul sângelui, atunci când aspartamul este ingerat.

Mecanismul central care produce, de fapt distrugeri și stricăciuni creierului, este excitotoxicitatea. Lucrul înspăimântător, e că adăugăm tone din aceste excitotoxine, la mâncarea noastră. Ori sub formă de MSG ori prin o parte din molecula de aspartam, care e acid aspartic și e o excitotoxină.

Ce este exact o excitotoxină?

Ei bine, o excitotoxină… în primul rând, este e un transmițător normal, în creier. Acestea sunt chimicale, care permit celulelor creierului să comunice. Dar dacă sunt chiar într-o minoră supra concentrare, ele determină celulele creierului, să devină extrem de excitate. Și devin atât de excitate, încât foarte repede se ard și mor.

SUCURILE CARE PROMIT ZERO CALORII SUNT MAI PUȚIN DĂUNĂTOARE?

Coca-cola zero

Total greși, ba chiar pot fi mai periculoase.

În Romania, compania Coca-Cola introduce Aspartam (E951) și Acesulfame K (E950) în băuturile Coca Cola Light și Coca Cola Zero. În plus, în România, Coca Cola Zero conține și un aditiv cancerigen: Ciclamat de Sodiu (27mg/100ml)

Ciclamatul de Sodiu este interzis în USA de către FDA; de asemena în Canada, Mexic, UK și tarile vest-europene.

În aceste țări, Coca-Cola Zero nu conține Ciclamat de Sodiu.

În țările sărace – America Latina, Europa de Est (inclusiv România), companiei Coca Cola îi este permisă otrăvirea populației.

Related posts

Cum stii care e parmezanul autentic, Parmigiano Reggiano?

redactia

Nu-ți trebuie ingrediente scumpe să faci o mâncare bună

redactia

Doctorii au scos o periuță de dinți din intestinele unui om la 20 de ani după acesta o înghițise

redactia
Se încarcă....

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close